Reacties klanten

Annette Roodhart, voormalig Director HRM Bacardi Nederland:
"Wij wilden een programma ontwikkelen voor onze young potentials dat optimaal zou ingaan op de specifieke ontwikkelbehoeften van de deelnemers binnen de context van het bedrijf. Geen standaardprogramma dus, maar een uniek programma dat ook qua creativiteit zou aansluiten bij onze bedrijfscultuur. Simone was voor ons de ideale partner omdat zij heel goed aanvoelt waar een bedrijf behoefte aan heeft, zich verdiept in de context en de deelnemers en dit kan vertalen naar een creatieve invulling van het programma. Zonder dat dit een statisch programma oplevert; zij blijft de ontwikkeling van zowel de deelnemers als het bedrijf monitoren tijdens het programma en ze past het programma ook heel flexibel hier op aan. Ook gaat ze de confrontatie met zowel deelnemers als het bedrijf niet uit de weg en stelt de juiste vragen om tot een optimaal resultaat te komen. Zij is als zodanig ook een adviseur. Aangezien Simone ook een heel goede coach is, heeft zij veel betekent voor de ontwikkeling van onze young potentials. Zonder haar vertrouwensrol te schaden, middelt ze tussen het bedrijf en de deelnemers in soms lastige situaties. Daarnaast is Simone gewoon een leuk mens, heel authentiek, wat voor ons zeer belangrijk is. Wij zijn niet op zoek naar een "trainer", maar iemand die ons bedrijf vertegenwoordigt en die een belangrijke rol speelt in zowel de ontwikkeling van de deelnemers en het bedrijf. Een volwaardige partner van het bedrijf, die je vertrouwen geeft. Dat was Simone voor ons!"

Joop de Koff, hoofd Loopbaancentrum AMC:
"De loopbaanbegeleiding van 'De Winter Consult' maakt helder wat echt belangrijk is in het leven. De adviezen geven de cliŽnten van Matchpoint inzichten in de valkuilen en actuele leerpunten. Zij krijgen duidelijkheid over de toekomst van hun persoonlijk leven- en loopbaan. Ook krijgen zij inzicht in de waarde van arbeid in het leven en de plek die werk inneemt in het totale leven. De cliŽnten van Matchpoint hebben het gevoel dat zij in hun waarde worden gelaten en op een tactvolle manier worden benaderd. De cliŽnten krijgen zinvolle feedback en worden als gelijkwaardige gesprekspartner beschouwd. Simone de Winter is een plezierige gesprekspartner. De resultaten van de trajecten waren behalve verhelderend ook zeer succesvol."

Esther Gervers, loopbaanadviseur GGZ Dijk en Duin:
"Simone heeft mij gecoacht in mijn ontwikkeling tot volwaardig loopbaancoach en bij het opzetten van een Loopbaancentrum. Simone heeft veel ervaring en ze weet goed waar ze het over heeft. Als coach is ze resultaatgericht. Ze stemt goed af op de vraag. Ze is direct, open en vertrouwenwekkend in het contact. Al met al heeft ze mij veel verder geholpen. Ik beveel haar graag aan bij anderen!"

Katja van der Kuij, accountant KPMG over haar coachingstraject:
"Een paar jaar geleden zat ik met een dilemma. Ik had het te druk, maar kon niet kiezen tussen mijn werk als accountant, les geven en allerlei andere 'out-of-the-box' activiteiten waar ik mee bezig was. Het was tijd om focus aan te brengen en via mijn werkgever kwam ik bij Simone terecht. Het klikte meteen en ze legde ook onmiddellijk de vinger op de zere plek: 'jouw probleem ligt niet in het maken van keuzes, maar jij hebt loopbaanadvies nodig.' Hoewel ik daar in eerste instantie niet van overtuigd was, bleek in de vervolggesprekken al gauw dat Simone gelijk had. Het ontbrak me aan passie in mijn werk en juist die aspecten die voor mij belangrijk waren vond ik niet terug in mijn dagelijkse werkzaamheden. Nog voordat het laatste gesprek met Simone plaatsvond hakte ik de knoop door en vond ik een andere functie die beter bij me paste. Inmiddels ben ik voor de tweede keer van baan veranderd, maar ik heb nog steeds veel aan de inzichten die ik heb gekregen uit het coachingstraject met Simone: ik heb een podium nodig en dat heb ik nu."

Eelco Krekelberg, manager OnGuard (ontwikkeling en implementatie van credit and collections management software) over zijn coachingstraject:
"Ik heb heel fijn met je samengewerkt. Je hebt een uitstekend inlevingsvermogen, zowel in mijn functie als in mijn karakter. Je was daarom in staat in relatief korte tijd op een voor mij aansprekende manier mij een perfect inzicht te geven in mijn functioneren en de voor mij beste weg voorwaarts. Jij hebt mij de aanzet gegeven deze nieuwe weg in te slaan wat ik inmiddels ook heb gedaan. Mijn veranderde functie bevalt me uitstekend en ik heb nog geen moment spijt."

Edwin Both, voormalig verpleegkundig teamleider Rode Kruis Ziekenhuis over zijn coachingstraject:
"Het doel van het coachingstraject was het ombuigen van mijn stijl van leidinggeven . De behoefte van het team aan structuur en sturing was groter dan ik kon bieden. Onder begeleiding van Simone kreeg ik meer inzicht in mijn sterke en zwakke punten en in wat mij stimuleert en mij blokkeert. Met name de blokkades hebben we aangepakt. "We", omdat Simone met doorvragen alle onduidelijkheden weg kreeg; "we", omdat ik tussen de contactmomenten door moest oefenen, oefenen en oefenen; "we", omdat het volgende contactmoment een paar praktijksituaties nog eens overgedaan werden. Door het traject ben ik veel beter in staat om zaken en gevoelens te herkennen, te erkennen en ook zonodig te bespreken en te gebruiken. Uiteindelijk heb ik, een half jaar na de afronding van het coachingstraject, voor een andere werkplek gekozen. De behoefte van het team lag te ver af van mijn stijl van leidinggeven. Voor dit inzicht was het traject cruciaal.

Simone haar manier van coachen is heel natuurlijk: spontaan, soepel, menselijk, dichtbij en duidelijk. Het samenwerken was soms confronterend, maar zeker ook verhelderend en stimulerend. Terugkijkend op mijn coachingstraject zeg ik: dit gun ik iedereen."